Drukkerij Bongers Roermond
logo db

Ontwerpen

 

Een logo ontwerpen is een creatief proces dat in stappen verloopt. Bij elke stap is het belangrijk dat een goede communicatie plaatsvindt van u als opdrachtgever naar ons als ontwerper en andersom.

Het kan zijn dat u al een conceptje in uw hoofd heeft en dat wij u alleen kunnen helpen dit concept om te zetten naar een grafische voorstelling. Het logo moet straks natuurlijk ook nog gedrukt worden en niet alleen op uw brieven en enveloppen maar ook op uw visitekaartjes, flyers en wat al niet meer. Het ontwerp moet op al deze verschillende soorten beelddragers mogelijk zijn en goed uitzien. Een ontwerp dat bijvoorbeeld in een volvlak een hele envelop beslaat is niet geschikt als brief omdat daar nog tekst op moet komen.
 

Daarnaast wordt vaak vergeten dat het ontworpen logo gedrukt moet worden en dat de kosten de pan uit rijzen. Hoe mooi ook verzonnen, het moet betaalbaar blijven. Een goede balans tussen schoonheid en betaalbaarheid bij realisatie is een zaak van de opdrachtgever en geen beslissing van de ontwerper.

Heeft u geen concept dan lanceren wij een aantal idee-en gebaseerd op:
- welke uitstraling heeft u voor ogen? (exclusief versus prijsgunstig; chique of eenvoudig)
- welke doelgroep wilt u aanspreken?

 

3-stappen

Belangrijk is een idee te kiezen dat tijdloos is en niet morgen alweer aangepast dient te worden. En... u moet zich er goed bij voelen. Een ontwerp als logo gaan voeren omdat de ontwerpkosten zo hoog waren, leidt tot niets. Daarom hanteren wij de "3-stappen"-formule. Het kan immers altijd zo zijn dat de smaken verschillen en de meningen zover uit elkaar liggen dat overeenstemming niet lukt en een logo niet tot stand komt. Dat is menselijk en moet kunnen.
 

Stap 1: bespreken wensen en toepassingen

Stap 2: eerste opzet en bijsturing

Stap 3: uitwerken tot logo
 

In stap 1 en 2 bepalen we de richting. Stap 3 is het vervolg. Leiden stap 1 en 2 niet tot het gewenste resultaat, dan wordt stap 3 niet meer gemaakt en kost onze inspanning u niet veel. Zo blijft u een tevreden gevoel aan de relatie overhouden en dat is wenselijk voor u en voor ons.

 

Spreekt deze gedachtengang u aan en heeft u iets te ontwerpen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

T-shirts
Plakletters
Websites
Ontwerpen
Drukwerk
Contact